Thelemite: Σας περιμένουμε όλους στο live μας!

by DrMR on Απρίλιος 6, 2019
Overview
Info

Αρθρογράφος : Billy Waltz

Έχουμε την χαρά να φιλοξενήσουμε στην σελίδα μας τον ιδρυτή της ελληνικής Heavy Metal μπάντας ,Thelemite,Γιάννη Μανόπουλο.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την αποδοχή της πρόσκλησης μας στην Metal Revolt.Θα μπορούσατε να μας πείτε λίγα λόγια για το σχήμα και το άτομο που εμπνεύστηκε την δημιουργία του;

Καλησπέρα σας, είμαστε οι Thelemite, heavy metal συγκρότημα από τον Κορυδαλλό! Από το 2010 συνεχίζουμε την πορεία μας παίζοντας την αγαπημένη μας μουσική και προωθώντας το καλλιτεχνικό μας μήνυμα.

Στο ενεργητικό σας υπάρχει κάποιος ολοκληρωμένος δίσκος; Και αν ναι από πού εμπνευστήκατε την δημιουργία του;

Το 2013 κυκλοφορήσαμε τον πρώτο μας δίσκο “Slave to Desire”. Ήταν ένα από τα όνειρα μου, εμπνευσμένος από όλο το φάσμα του heavy metal, με την ανάλογη θεματολογία. Κάτι που συνεχίζεται στο Thelemism, τον δεύτερο δίσκο μας, που θα παρουσιάσουμε ολοκληρωμένο σύντομα.

Ακούγοντας τα κομμάτια διακρίνει κανείς επιρροές από Dream theater,Candlemass,Warlord και γενικά αγνό ατσάλι συνδυαστικά με ίχνη από doom metal.Είστε ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα η θα γυρνούσατε πίσω τον χρόνο αν μπορούσατε για να αλλάξετε κάτι;

Δεν θα άλλαζα κάτι. Η ιστορία γράφεται με την κάθε μας κίνηση και αντικατοπτρίζει την προσπάθειά μας την εκάστοτε χρονική στιγμή, και έτσι δημιουργείται το χρονολόγιο της εξέλιξης της τέχνης μας. Φανερώνει το καλύτερο που θα μπορούσαμε να παρουσιάσουμε τότε με τις υπάρχουσες συνθήκες και προδιαγραφές. Κάποιες φορές ακούγοντας το εντυπωσιάζομαι από τον ενθουσιασμό που είχα και διακατέχει τις ιδέες των συνθέσεων, οι οποίες είναι πολυδιάστατες και γεμάτες έμπνευση, την οποία είχα συσσωρευμένη ως νεαρός 22 χρονών. Όσον αφορά λεπτομέρειες του τρόπου που παρουσιάστηκε το υλικό, σίγουρα θα ήταν αλλιώς αν δημιουργείτο σήμερα, όντας ευελπιστώ πιο ώριμος, αλλά θα έλειπε ίσως και η αύρα που έχει το StD. Ελπίζω η ωριμότητα αυτή να φανεί στη νέα μας δουλειά. Ο χρόνος δηλαδή είναι ο κριτής σε κάθε περίπτωση. Μαζί και ο κόσμος.

Τις ηχογραφήσεις και την παραγωγή των κομματιών του πρώτου δίσκου ποιος τις επιμελήθηκε;

Εγώ ο ίδιος… στο προσωπικό μου στούντιο. Ασχολούμουν με την μουσική παραγωγή από τα πρώτα μου βήματα χάρη στο οικογενειακό περιβάλλον και το  γονεϊκό εμφύσημα, και την περίοδο του πρώτου δίσκου εργαζόμουν ήδη στον τομέα της ηχοληψίας και παραγωγής. Πιστεύω ότι στάθηκε με σχετική αξιοπρέπεια για τα δεδομένα, μιλώντας πάντα με επιείκεια. Άλλωστε ήταν ο πρώτος δίσκος που μίξαρα επίσημα.

Μιλήστε μας για το “Thelemism”. Από πού προήλθε ο τίτλος; Θα ακολουθήσετε το ίδιο μοτίβο σε αυτή την επερχόμενη δουλειά σας η θα κινηθείτε σε διαφορετικά μονοπάτια;

Ο τίτλος Thelemism πηγάζει μέσα από την δογματική αισθητική της μπάντας και αποτελεί έναν συγκερασμό από Aleister Crowley και Thelemite. Thelema ονομάζεται το δόγμα του, Thelemite οι δογματιστές, αλλά η λέξη στην ουσία είναι δική μας επινόηση, ωστε να αποτελεί αποκλειστικά δικό μας παρακλάδι. Ένα κόνσεπτ ντυμένο με μουσική.

Αυτό που κάνουμε με αυτό το δίσκο είναι ένα μανιφέστο από εμάς προς τους φίλους και οπαδούς μας, μετατρέποντας το μήνυμα που μεταδίδουμε σε κάτι νέο, που έχει την τάση να διαστέλλεται και να εξελίσσεται πληθαίνοντας τους ακόλουθούς του. Και έτσι καλούμε τον κόσμο να συμμετέχει και να παθιάζεται με αυτό.

Είναι κάτι συμβολικό και μπορώ να πω ότι το αντιμετωπίζουμε ιδιαιτέρως σοβαρά.

Επομένως θα ακολουθήσουμε το μοτίβο αυτό, πάντα θα το προωθούμε και θα το στηρίζουμε διαδίδοντας το σε κάθε γωνία του πλανήτη, κρατώντας τη φλόγα ζωντανή.

Το όλο κόνσεπτ έχει μυστηριακό χαρακτήρα, κάτι σαν τελετουργία χωρίς όμως τις γραφικότητες αλλά με μεγάλη δόση αλληγορίας.

Οι κακές γλώσσες ίσως χαρακτηρίσουν το ύφος σας ,με βάσει το εξώφυλλο του πρώτου δίσκου, ως Μασόνους ,δογματιστές και ότι άλλο μπορεί να σκεφτεί ο ανθρώπινος νους, και πως από πίσω κρύβεται κάτι πιο σκοτεινό και μυστικιστικό .Εγώ συζητώντας μαζί σας, καταλαβαίνω πως ο σκοπός σας είναι καθαρά να προκαλέσετε .Τι απάντηση θα δίνατε στους επικριτές αλλά και στους θαυμαστές σας;

Κανονικά δεν θα έμπαινα καν στην διαδικασία εν έτει 2019, παρότι τα άνωθι έχουν υπάρξει ένα ρεαλιστικό φαινόμενο κατά καιρούς. Ο όχλος και οι μεσαιωνικές προκαταλήψεις ακόμη κρατούν, καθώς και η βαρεμάρα του κόσμου. Οι επικριτές να λάβουν υπόψιν ότι όλα είναι τέχνη, για μένα είναι δεδομένο, για μη νοήμονες ανθρώπους ίσως όχι. Το θεωρώ τόσο αστείο όσο το να θεωρείς ότι ο Κρίστοφερ Λη ήταν όντως βρικόλακας.

Το εξώφυλλο του δίσκου ήθελα να μοιάζει με βιβλίο μαγείας και τα κατάφερα μια χαρά πιστεύω.

Όπως πάντα έψαχνα κάτι διαφορετικό, ένα σύμβολο που δεν έχει χρησιμοποιηθεί τόσο, όσο η πεντάλφα των Motley Crue ας πούμε. Σίγουρα πάντως κρύβεται κάτι πιο σκοτεινό και δυσοίωνο….. Το μυστήριο και ο μυστικισμός συνυφάνουν το αισθητικό μας όραμα.

Όπως και ο ίδιος αναφέρετε παραπάνω, προέρχεστε από μια καλλιτεχνική οικογένεια ,η οποία ακόμη και σήμερα είναι ενεργή στο μουσικό στερέωμα. Τα ερεθίσματα που έχετε λάβει αντικατοπτρίζουν την ιστορία της οικογένειας σας, ή ο δρόμος που χαράξατε γράφει καθαρά το όνομα σας;

Μεγάλο μέρος πηγάζει από το οικογενειακό περιβάλλον όπως προανέφερα, που έθεσε τις κατάλληλες βάσεις αλλά δημιούργησε τις συνθήκες για να πορευτώ στον τομέα της μουσικής και της τέχνης από μικρός.

Κάτι που στερούνται μέχρι σήμερα πολλοί ξεχωριστοί άνθρωποι. Η ιστορία της οικογένειας μας διαφαίνεται από τις επιρροές  μας και συνεχίζει μάλιστα να γράφεται.

Θα υπάρξει μελλοντικά video clip;

Φυσικά και θα υπάρξει και μάλιστα σύντομα!

Πάντα ήταν μεγάλος μας σκοπός και το οπτικό μέρος το οποίο για καιρό δεν ήμαστε σε θέση να καλλιεργήσουμε, μιλώντας πάντα για τον τομέα του βίντεο, όχι το συναυλιακό…

Γνωρίζουμε πως σε λίγες ημέρες, συγκεκριμένα την Κυριακή 7/4 θα υπάρξει live των thelemite στο πρώτο metal howlins festival . Πείτε μας λίγα λόγια για αυτό το event.

Είναι μια εκδήλωση που όλοι μας προωθούμε με χαρά, γιατί για μας είναι να παίξουμε στην Αθήνα ξανά μετά από καιρό, αλλά και για τον ίδιο το θεσμό αποτελεί ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα.

Συμμετέχουν ελληνικές μπάντες από τον ακραίο μέταλ ήχο και αναμένεται μεγάλη προσέλευση!

Ανυπομονούμε για αυτό το live.

Και εμείς ανυπομονούμε να σας δούμε επί σκηνής. Σας ευχαριστώ θερμά για τον χρόνο που μας αφιερώσατε.

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία! Σας περιμένουμε όλους στο live μας, stay heavy !

Comments
Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Fonts by Google Fonts. Icons by Fontello. Full Credits here »