Οι Dimlight στο Metal Revolt!

by DrMR on Μάρτιος 22, 2019

Οι Dimlight μας εντυπωσίασαν με την τελευταία τους δουλειά “Kingdom Of Horrors” και το τέλος σε μια μεγάλη φανταστική τριλογία. Στην προσπάθεια μας να μάθουμε περισσότερα για την μπάντα καταφέραμε να κάνουμε μια όμορφη συνομιλία…την οποία σας παρουσιάζουμε!

Γεια σας. Ευχαριστώ πολύ για αυτή τη συνέντευξη! Πως είστε;

Γειά και από μας. Ήμαστε πολύ καλά και θα λέγαμε πως διανύουμε ίσως στη πιο δημιουργική φάση της μπάντας.

Κυκλοφορήσατε το νέο σας δίσκο “Kingdom of Horrors”. Πως νιώθετε για αυτό;

Όπως κάθε φορά που βγαίνει ένας νέος δίσκος έτσι αυτή τη φορά τα συναισθήματα είναι ανάμικτα. Είσαι λίγο χαρούμενος και λίγο ανήσυχος ταυτόχρονα. Από την μια θες να ελπίζεις ότι έδωσες ότι καλύτερο μπορούσες και από την άλλη μια φωνή μέσα στο κεφάλι σου στηρίζει την άποψη πως κάποια πράγματα θα έπρεπε να τα αλλάξεις για να πάρεις εάν ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει τέλμα σε αυτό. Είναι μεγάλη παγίδα και αν πέσεις σε αυτή χάνεις όλη την μαγεία και το συναίσθημα της αρχικής σύνθεσης η οποία έχει σπουδαία αξία. Εμείς τώρα, το αγαπάμε πολύ, δεν έχουμε χάσει την μαγεία αλλά πάντα θέλουμε κάτι καλύτερο από τους εαυτούς μας, κάπως έτσι νιώθουμε.

Τι θα ακούσουμε στο νέο δίσκο ;

Μάλλον ο καθένας θα βγάλει διαφορετικά συμπεράσματα επάνω σε αυτό. Μάλλον αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορεί να κατατάξει κάποιος ευκολά τους Dimlight κάτω από μια μουσική ταμπέλα. Και οι 3 δίσκοι που αποτελούν το “kingdom of horrors” δεν είναι απλά μοναδικοί, αποτελούν 3 διαφορετικά μουσικά είδη.

Κατά κάποιον τρόπο μπορείς να πεις πως έχουμε πάρει τις μεγαλύτερες επιρροές μας και γράψαμε εάν δίσκο για την κάθε μια από αυτές.

Με την νέα κυκλοφορία έρχεται και ένα τέλος σε ένα μεγάλο Lore το οποίο εξελίσσεται σε τρεις συνολικά δίσκους .Πως νιώθετε που η μεγάλη αυτή ιστορία φτάνει στο τέλος της ;

Όταν γράφεις μια ιστορία είναι φυσικό επόμενο να φτάσει στο τέλος της, αλλιώς είσαι πολύ κακός σεναριογράφος η το κάνεις από καλλιτεχνική άποψη. Οπότε δεν νιώθουμε κάπως ιδιαίτερα για αυτό σαν γεγονός. Αυτό που μας χαροποιεί και μας κάνει περιφανούς όμως είναι ότι η ιστορία έχει εάν πολύ δυνατό φινάλε.

Με το νέο δίσκο έρχεται και ένα επιτραπέζιο παιχνίδι . Πείτε μου λίγα λογία για αυτό. Ιδιαίτερα πρωτότυπη για τα Ελληνικά δεδομένα κίνηση!

Ήταν μια ιδέα που είχαμε από τον προηγούμενο δίσκο αλλά λόγω των πολλών ιδιαιτεροτήτων της δεν καταφέραμε να την υλοποιήσουμε. Οποίος μας έχει παρακολουθήσει την πορεία μας θα διαπιστώσει πως ήμαστε μπάντα που θέλει να τολμάει να δοκιμάζει και να εξελίσσεται. Θέλαμε να βάλουμε τον κόσμο σε μια διαδικασία να μπει στο μυαλό μας να ζήσει αυτό που σκεφτόμαστε και να γίνει συνοδοιπόρος του πρωταγωνιστή της ιστορίας μας .Το παιχνίδι αυτό καθ’ αυτό είναι ακριβώς ότι ονειρευόμασταν, ένα βήμα παρακάτω στην επικοινωνία με τους φαν μας.

Αυτό δεν είναι ερώτηση…Θέλω video με εσάς να παίζετε το “SECRETS OF IRKALA KAR”! (χάχα)

Θα το εχεις λοιπόν χάχα

Γενικότερα, ασχολείστε με παιχνίδια όπως το DnD ή ίσως με την συγγραφή φανταστικών ιστοριών ;

Ο Μάριος είναι συγγραφέας, οπότε όπως καταλαβαίνεις ναι! Όπως επίσης και με DnD έχει ασχοληθεί. Οι υπόλοιποι, ξέρω πως είναι λίγο παράδοξο.. αλλά δεν είχαμε ποτέ έντονη επαφή με όλο αυτό. Ήταν μια ιδέα που έπεσε στο τραπέζι καθώς αναζητούσαμε έξτρα τρόπους να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά στην ιστορία του δίσκου. Το συζητήσαμε διαπιστώσαμε πως είναι κάτι εφικτό και το τολμήσαμε

Έχετε σχέδια για το επόμενο concept album ; Τι άλλο να περιμένουμε από τους Dimlight;

Ακόμα δεν έχουμε κάποια ξεκάθαρη ιδέα, γυρίζουν πολλά πράγματα στο μυαλό μας. Το σίγουρο είναι ότι ο Μάριος θα ξεπεράσει και πάλι τον εαυτό του και μουσικά έχουμε στο νου μας κάποιες εκπλήξεις.

Συναυλίες στο κοντινό μέλλον ;

Στις 30 Μάρτιου στο ladies of metal festival στο hollyhood live stage. θα χαρούμε πολύ να σε δούμε εκεί!

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας. Τα τελευταία λόγια είναι δικά σας.

Χαρά μου που μιλήσαμε! Φιλέ αναγνώστη αν διαβάζεις αυτή την πρόταση σημαίνει πως διάβασες όλη την συνέντευξη. Σε ευχαριστούμε πολύ.

Comments
Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Fonts by Google Fonts. Icons by Fontello. Full Credits here »