Trivium – The Sin and the Sentence

by Danae-chan on January 5, 2018
Item Reviewed

Trivium – The Sin and the Sentence

Author
Full Review

Trivium! Μία μπάντα-ορόσημο στη metal σκηνή πλέον, αποτελούμενη από τέσσερα μέλη, τον Matt Heafy στα φωνητικά και στη κιθάρα, τον Corey Beaulieu στη κιθάρα και στα φωνητικά, τον Paolo Gregoletto στο μπάσο και τη νέα τους άφιξη, τον Alex Bent στα ντραμς.

Ως μπάντα δημιουργήθηκε το 1999, έχει περάσει από διάφορα στάδια αλλαγών, με τον όγδοο δίσκο τους “The Sin and the Sentence” που κυκλοφόρησε στις 20 Οκτωβρίου 2017 να αποτελεί ίσως μία από τις πιο ολοκληρωμένες τους δουλειές μέχρι σήμερα.

Το άλμπουμ ξεκινάει δυναμικά με το ομώνυμο κομμάτι, που έχει τη κατάλληλη αναλογία ωμότητας και μελωδίας. Καταλαβαίνουμε αμέσως ότι βάρυνε ο ήχος στον δίσκο αυτό, με τη χρήση εφτάχορδων κιθάρων, θυμίζοντας εποχές Shogun. Ακολουθεί το “Beyond Oblivion” που εκφράζει απόλυτα τους δυσοίωνους στίχους μέσα από την άγρια αλλά ταυτόχρονα σκοτεινή χροιά του. Αμέσως μετά, έχουμε τα κομμάτια “Other Worlds” και “The Heart from your Hate” που ίσως μπορούμε να πούμε ότι είναι από τα πιο mainstream του δίσκου, με τα απαραίτητα καθαρά πιασάρικα ρεφρέν, χωρίς ωστόσο να λείπουν τα σκληρά riff. Δυνατό είναι επίσης και το “Betrayer”, με μελωδικά riffάκια, καλογραμμένες φωνητικές γραμμές και blast beats. Σημαντική θέση ωστόσο έχει το “The Wretchedness Inside”, που έρχεται αμέσως μετά και αναγκάζει τον ακροατή να κάνει heandbanging από το intro κιόλας, με το μπάσο να ακούγεται πιο βαρύ από οποιοδήποτε άλλο όργανο και με κορύφωση το breakdown στο 3:15.

Έβδομο κομμάτι του άλμπουμ το “Endless Night”, ένα ακόμα “πιασάρικο” κομμάτι του δίσκου, πιο ήρεμο από τα υπόλοιπα ωστόσο ρυθμικά, με αποτέλεσμα να συνιστά το μόνο ίσως κομμάτι μαζί με το “The Heart from your Hate” που είναι πιο κοντά σε μπαλάντα. Επόμενο στη σειρά είναι το “Sever the Hand”, σκληρό σε άκουσμα τόσο μουσικά όσο και φωνητικά, με τον Heafy να αποδεικνύει ότι μπορεί να καλύτερα από ποτέ να αποδώσει και στα καθαρά αλλά και στα βρώμικα φωνητικά και ένα breakdown που μένει αξέχαστο στον ακροατή. Επίσης, έχουμε το “Beauty in the Sorrow”, 9ο κομμάτι του άλμπουμ, στο οποίο απολαμβάνουμε ένα από τα καλύτερα σόλο του δίσκου και ακριβώς μετά, ένα από τα πιο έντονα κομμάτια του δίσκου, το “The Revanchist”, με αλλαγές κατά τη διάρκεια του κομματιού που δημιουργούν ένα αρτιότατο αποτέλεσμα. Τέλος, το άλμπουμ κλείνει με το ShogunlikeThrown into the Fire”, με τον πιο κατάλληλο τρόπο, δυναμικά και χαοτικά, αφήνοντας τους ακροατές να περιμένουν κι άλλο.

Ο πολυαναμενόμενος δίσκος τους όχι μόνο έφτασε τις προσδοκίες του κοινού, αλλά θα μπορούσαμε να πούμε πως τις ξεπέρασε κιόλας. Αιτία γι’αυτό το γεγονός ότι κατόρθωσαν να συνδυάσουν αποτελεσματικά το τρίπτυχο που χαρακτηρίζει τη μουσική τους- metalcore, melodic death metal και thrash– που άλλωστε υποδηλώνει και το όνομα της μπάντας. Ένα συνονθύλευμα από διαφορετικά μουσικά είδη, ενώθηκε στο άλμπουμ “The Sin and the Sentence”, κάνοντάς το ένα από τα καλύτερα άλμπουμ του 2017.

 

No. Title Length
1. “The Sin and the Sentence” 6:23
2. “Beyond Oblivion” 5:17
3. “Other Worlds” 4:50
4. “The Heart from Your Hate” 4:04
5. “Betrayer” 5:27
6. “The Wretchedness Inside” 5:32
7. “Endless Night” 3:38
8. “Sever the Hand” 5:26
9. “Beauty in the Sorrow” 4:31
10. “The Revanchist” 7:17
11. “Thrown into the Fire” 5:29
Total length: 57:18
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
100%
What!?
0%
Meh...
0%
Sad
0%
RAGE!
0%
Comments
Leave a reply

Leave a Response

Latest Headline
Explicit Content

VEONITY: Νέο lyric video για το “Outcast of Eden”

VEONITY: New lyric video for the song “Outcast of Eden”

WEIGHT OF EMPTINESS: Νέο music video για το “Unbreakable”

WEIGHT OF EMPTINESS: New music video for the song “Unbreakable”

90%

Lionheart – Welcome to the West Coast II

80%

Landmvrks – Fantasy

85%

Farmer Boys – Born Again

Neuromant: Νέο τραγούδι και promo video!

83%

GRIEVERS – The Eternal Pleasure of Revenge

AEREN: “Time Flux” new music video premiere on Metal Revolt!

VERILUN on Metal Revolt: “Our next plan is to release a new album in 2020”

SERIAL VICE on Metal Revolt: “In 2019 we will start composing new stuff”

85%

When The DeadBolt Breaks – “Angels are weeping…God Has Abandoned”

85%

When The DeadBolt Breaks – “Angels are weeping…God Has Abandoned”

64%

Serial Vice – Nightmares Come True

74%

Verilun – Through fire…in the Sun (review)

90%

Enemy Inside – Phoenix

Metal Suggestions #2

BLACK LIGHT on Metal Revolt: “We want to innovate our style”

89%

Black Light – Map of Truth (single)

Fonts by Google Fonts. Icons by Fontello. Full Credits here »