Gloryhammer – Space 1992: Rise Of The Chaos Wizards

by MetalRevolt on March 11, 2018
Item Reviewed

Gloryhammer – Space 1992: Rise Of The Chaos Wizards

Author
Full Review

Οι Gloryhammer είναι ενα heroic fantasy συγκρότημα μιας και έχει ως main concept τις διαγαλαξιακές μάχες και επικές συγκρούσεις φανταστικών χαρακτήρων!

Το project του Christopher Bowes συνεχίζει ακάθεκτο και επιστρέφει ώστε να κυκλοφορήσει το “Space 1992: Rise Of The Chaos Wizards “, στις 25 Σεπτέμβρη! Εμείς έχουμε την χαρά να του ακούμε λίγο νωρίτερα και σας το παρουσιάζουμε!

Σας αρέσουν οι ιστορίες με φανταστικά πλάσματα και ηρωικές μάχες ; Εαν ναι παρακάτω σας παρουσιάζω το concept του δίσκου το οποίο και θα βρείτε τουλάχιστον διασκεδαστικό!

Ταξιδεύουμε λοιπόν στο 1992 σε ένα παράλληλο σύμπαν. Εκατό χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο ηρωικός Angus McFife κατατρόπωσε τον σατανικό μάγο Zargothrax στην μάχη του Dunfermline , κλειδώνοντας τον μάγο σε μια φυλακή πάγου! Τώρα όμως μια κοινότητα σατανικών μάγων έχει βάλει ως στόχο της την απελευθέρωση του μεγάλου Zargothrax με απώτερο σκοπό την απόλυτη κυριαρχία στον γαλαξία! Το Αστρικό Σφυρί θα σηκωθεί για μια ακόμη φορά ώστε να βάλει μυαλό στους εχθρούς του!

Εαν το concept κάνει πολλούς να “ξενερώνουν” ή να αδιαφορούν, τότε από μουσικής άποψης θα πρέπει να του δώσουν μεγάλη βάση!

Στη σύνθεση καταλυτικό ρόλο έπαιξε ο Christopher Bowes ο οποίος αποτελεί μεγάλο μουσικό μυαλό ! Έδωσε όλη του τη φαντασία αλλά και μουσική γνώση για να δημιουργηθούν αυτά τα τραγούδια.

Φωνητικά θα ακούσετε αυτό που έχετε ακούσει και σε προηγούμενες κυκλοφορίες , υψηλές “epic κορώνες” και ψαλτικά σημεία στα ρεφρεν που δημιουργούν μια πιο δραματική ατμοσφαίρα.Οι ηλεκτρονικές πινελιές δεν λείπουν και χωρίς να αλλοιώσουν την metal εμπειρία, μας στέλνουν στο γαλαξιακό περιβάλλον που θέλει το συγκρότημα!

Τα riffs έχουν epic , progressive χαρακτήρα ! Γρήγορες κιθάρες και εξίσου ταχύτατα drums δημιουργούν το απαραίτητο μουσικό πεδίο ώστε τα φωνητικά , τόσο τα πρώτα όσο και τα δεύτερα “ψαλτικά” φωνητικά να δώσουν το ζωηρό epic συναίσθημα! Οι κιθάρες ειναι πολύ δυνατές και παίζουν και αυτές κυρίαρχο ρόλο σε πολλά σημεία των κομματιών!

Συνοπτικά έχουμε εκπληκτικά progressive epic riffs σε συνδυασμό με άριστα φωνητικά ! Ένα αριστούργημα που σίγουρα ανεβάζει ποιοτικά το τι πρεπει να περιμένει κάνεις από ένα επικό αλμπουμ!

Στους fantasy space metal φίλους (ή τέλος πάντων όπως θέλετε να σας φωνάζουν ) έχω να προτείνω κάτι…<< Παίδες , αρπαχτέ τα τσεκουριά σας , μπείτε στα διαστημόπλοια και πολεμήστε τους υποστηριχτές του Zargothrax μέχρι την τελική νίκη! >>

Για περισσότερα … λίγο υπομονή μέχρι τις 25 Σεπτέμβρη !

1. “Infernus Ad Astra”    
2. “Rise of the Chaos Wizards”    
3. “Legend of the Astral Hammer”  
4. “Goblin King of the Darkstorm Galaxy”    
5. “The Hollywood Hootsman”    
6. “Victorious Eagle Warfare”    
7. “Questlords of Inverness, Ride to the Galactic Fortress!”    
8. “Universe on Fire”  
9. “Heroes (of Dundee)”    
10. “Apocalypse 1992”  

11.   “Dundax Arena”

What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
What!?
0%
Meh...
0%
Sad
0%
RAGE!
0%
Comments
Leave a reply

Leave a Response

Explicit Content
85%

When The DeadBolt Breaks – “Angels are weeping…God Has Abandoned”

85%

When The DeadBolt Breaks – “Angels are weeping…God Has Abandoned”

64%

Serial Vice – Nightmares Come True

74%

Verilun – Through fire…in the Sun (review)

90%

Enemy Inside – Phoenix

Metal Suggestions #2

BLACK LIGHT on Metal Revolt: “We want to innovate our style”

89%

Black Light – Map of Truth (single)

90%

Whatever End – A Birth of Loss

Desert Near The End – Hunt For The Sun

85%

Karma Violens – Serpent God

Megadeth – Dystopia

Daphne and the Fuzz

90%

Fallen Arise – Adeline

85%

Electric Litany – Enduring Days You Will Overcome

80%
100%

Nytt Land – Oðal

Kvelertak – Nattesferd

Colemesis – Vivisección

80%

Memorain – Duality Of Man

80%
89%

Slayer – Repentless

Fonts by Google Fonts. Icons by Fontello. Full Credits here »